Zonnepanelen & thuisbatterijen

Wenst u graag advies?
Maak een afspraak met uw expert.
0477 35 89 77

Zonnepanelen

Vanwege de technologische vooruitgang zijn zonnepanelen nog nooit zo’n interessante investering geweest dan vandaag. Naast het verlagen van je energierekening en het verhogen van de waarde van je woning, bieden ze je ook de mogelijkheid om de overtollige opgewekte elektriciteit op te slaan of te verkopen aan je energieleverancier.

Wist je dat…
Meerdere zonnecellen samen een zonnepaneel vormen? Zodra er licht op de zonnecellen valt, beginnen ze stroom te geleiden, hoe meer licht, hoe hoger de opbrengst.

Gelijkstroom een andere naam is voor elektrische stroom? Het ontstaat wanneer de zon op de zonnepanelen schijnt. Deze gelijkstroom wordt dan via een omvormer omgezet in wisselstroom. Die stroom komt dan uit je stopcontact.

De voordelen

van zonnepanelen
van TC Solutions

Thuisbatterijen

Vergeleken met zonnepanelen die niet op een thuisbatterij zijn aangesloten, kun je met zo’n batterij tot 75 % (of meer) onafhankelijk worden van het net, afhankelijk van uw eigen zelfconsumptie. Je totale gebruik van het net wordt verminderd, wat uiteraard de jaarlijkse energierekening drastisch verlaagt. Aan de hand van het Dynamisch tarief kan m’n de thuisbatterij ook inschakelen om tijdens de daluren op te laden vanuit het niet om dan tijdens de piekuren te ontladen. Vervolgens beschermd de thuisbatterij je tegen het aankomend capaciteitstarief.
Hoe werkt zo’n thuisbatterij nu precies?

Om de efficiëntie van energieopslag en -verbruik te maximaliseren, bestaat een huisbatterij uit een batterij, een omvormer en een metersysteem. Meestal dient het volledige systeem als aanvulling op een zonne-installatie. Gelijkstroom wordt opgewekt uit zonne-energie door de zonnepanelen. Deze gelijkstroom kan drie richtingen uit:

– direct verbruik
– opslag op de batterij
– injectie op het net

De voordelen

van een thuisbatterij
van TC Solutions

Gratis offerte

Vraag vrijblijvend je offerte aan.

Neemt contact op, wij helpen je graag verder.